2006-11-03

Terroristene vinner!

Nye reguleringer på hva jeg får lov å ta med på fly iverksettes snart. Jeg får f.eks. ikke lenger lov å ta med meg en 0.5l Cola for det er en sikkerhetsrisiko, må vite.

Bruce Schneier har skrevet en glimrende blogg om det: «What the Terrorists Want». Folk er redde for terrorister. Personer i ansvarlige posisjoner er enda reddere, ikke for terrorister, men for å bli beskyldt for å ikke være ansvarlige og iverksette nødvendige tiltak. Stadig flere regler og begrensinger i forhold til hva du kan ta med ombord i flyene innføres. Land etter land innfører krav om at alle skal kunne forevise id når som helst. Stadig flere unntak fra folks rettigheter innføres. Det begrunnes ofte med terroristene vistnok skal væres å forskjellige fra andre kriminelle ("They are not humans and do not deserve human rights").

Tiltakene fører til økt fokus på farene, men de fleste tiltakene er irrelevant for den reelle sikkerheten. Men sakte men sikkert blir mange reddere. Umerkelig omformer vi de frie vestlige samfunnene til politistater.

Når demokratiet ofres og vilkårlige fengslinger godtas i sikkerhetens navn, da har terroristene vunnet. Og vi har tatt de første skrittene i den retningen. Veien til helvete er i sannhet brolagt med gode forsetter.

1 comment:

Betty Boom said...

Endelig har du utløp!

Love, Betty